Kroppskoll

Startvikt graviditet: 72kg - Född: 110224 Slutvikt: 103,6 - 96kg vid hemkomst från BB
Startvikt VK 110317: 93,7 Startvikt LCHF 110719:76,9 Vikt 111105: 73,9

tisdag 6 september 2011

Agave sirap. OMG läs detta

En viktig text om Agave sirapen, Dr. Mercola om Agave. Sidan vill att man klickar i och så men det va bara att scrolla ner och tillgodo se sig med allt som gick att läsa nedanför den rutan. Jag ska försöka kortfatta kontentan som känns viktig för mig och kanske kan det hjälpa fler av er därute eller skapa debatt, vem vet. Det är mycket fokus på vad fruktos gör i kroppen. Superbra veta!! Det mesta av våra färdiglagade maträtter innehåller fruktos och läkaren menar att det är mängderna fruktos som gör det farligt. Fruktos bryts ner i levern likt alkohol och det ger också liknande skador i överdriven konsumtion samt lägger sig runt midjan likt ölkaggen. Agave sirapen innehåller 50% mer fruktos än majssirap, vilket tester han refererar till är gjorda på. Man ska veta att fruktosen som är framställd på lab har inga näringsfördelar alls likt det som faktiskt finns i frukt, eftersom det kommer tillsammans med fiber, enzymer, antioxidanter, vitaminer och mineraler. Läkaren skriver också att av glukos bryts endast 20% ner i levern och resten kan användas i förbränningsprocessen. Fruktosen bryts till 100% ner i levern om vi inte har en intensiv "exercise" före, under tiden eller direkt efter som gör att vi kan använda fruktosen som bränsle direkt utan alla negativa följder. Enligt Dr. Mercola om Agave. Både fruktos och glukos är i sina renaste sockerformer när det är raffinerat. Kroppen kan inte välja att ta upp eller inte. Äter vi glukos och fruktos i sina ursprung så är processen längre tills kroppen blir påverkad av glukos och fruktos pga det måste brytas ner och det blir mindre skada av det. Jaha, då va vi där igen då. Är det alltså bättre att trots allt ändå - när man vill vara lite festlig och baka - att använda raffinerat socker istället för sötningsmedel och agave sirapen??? Vad är bäst? Inte alla klarar avhållsamhet fullt ut, alltid. Nej inte det heller. Det bästa var att finna en produkt som har Agave i sin ursprungsform och ej är raffinerad, Stevia va också renare, samt ren glukose - dextros. Det bästa va att undvika sötning helt och hållet enligt dr Mercola eftersom det ökar insulin känsligheten. ps Jag har försökt översätta och omarbeta en text på engelska. Alla kommentarer och korrigeringar välkomnas varmast. ds

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar