Jag har varit ute efter att slippa ägg/ostsmak. Matte tycker mandelmjöl har en strävhet som gör att det smakar torrt. Ganska tröttsamt att baka det ena å det andra och alltid höra att det va torrt men ok smak. Hittills är endast knäcke, chokladbollar och marrängtårta "godkända".
Nog om det. Experimentlustan har nu gett resultat. Varsågoda!
2 ägg
2msk cocosfett
2msk fiberhusk
1tsk bakpulver
1dl kesella
0.5dl bakepro
1dl cocosmjöl
0.5dl fibrex
0.5dl vatten
- Vi lägger till enligt bästaste bloggerskan Åse ;)
0.5dl grädde
0.5dl vatten
Blanda vatten och fibrex och låt stå medan du sätter ugnen på 200 grader och blandar alla andra ingredienserna först. Jag blanda fibrex + vatten redan innan jag tog fram allt annat ;-).
Rör sist ner fibrexblandningen. Det får va lite vattnigt men bra om det mesta blev uppsuget av fibrex.
Rulla till 6 bröd och grädda på bakplåtspapper i drygt 15-20 min.
Tips 1. Blanda i cocosfettet sist. Det stelnade lite av den kylda kesellan igår så det blev klumpigt, men nu blanda jag det mesta innan och slapp så det problemet.
Tips 2. Lite kardemumma & vanilj i och vi har en utmärkt fika/semla bulle.
Hej Mara! Nu har jag provat och lagt upp receptet! Jag ändrade lite jag också, tyckte de blev lite väl kompakta. Tack för inspirationen, de blev fantastiska!! Tummen upp!
SvaraRadera